Twee Messemaker-teams in de prijzen in de finale van de Groene Hart Jeugd Cup

(door Peter Scheeren)

Vrijdagavond 31 mei vond de (uitgestelde) finale plaats van de Groene Hart Jeugd Cup. Alle 40 teams kwamen hiervoor naar het Laurens-college in Rotterdam, de school waar wijlen Ron de Jong, de oprichter van de Groene Hart Jeugd Cup (in het jaar 2000), als concierge werkte.

Het was deze keer niet zo gemakkleijk om de drie Messemaker-teams gevuld te krijgen: de avond-wandelvierdaagse bleek een geduchte “concurrent” te zijn. Maar met wat kunst- en vliegwerk lukte het toch om voldoende invallers te vinden.

Team 1 had zich op basis van de verrichtingen in de zes voorafgaande speelavonden geplaatst voor poule 3. Ondanks dat het team eigenlijk maar met drie man speelde (invaller Marijn was nl. formeel niet gerechtigd om mee te doen) wist het team deze poule toch nipt te winnen!

Team 2 had het in poule 4 een stuk zwaarder. Het team speelde weliswaar in de eerste ronde 2-2 gelijk tegen de uiteindelijke winnaar (RSR Ivoren Toren 2), maar verloor in de tweede ronde met 4-0 van SHTV (die uiteindelijk als tweede zou eindigen). Door de laatste ronde met 3-1 te winnen van JSC Kralingen 1 eindigde het team uiteindelijk als derde.

Groot succes was er voor team 3: met een score van 10 uit 12 eindigde dit Messemaker-team overtuigend als eerste in poule 9 en mocht daarom – net als team 1 – na afloop een beker mee naar huis nemen.

Hieronder een drietal foto’s van de Messemaker-teams. Alle uitslagen en veel meer foto’s komen op de GHJC-website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *