Oproep voor nieuwe jeugdbegeleiders

Maandag 24 juni is de slotavond van het seizoen 2023-2024 voor het jeugdschaak bij Messemaker. Op deze avond zullen niet alleen de prijzen van de voorjaarscompetities worden uitgereikt, maar zullen we ook afscheid moeten nemen van een tweetal jeugdbegel;eiders/trainers die vanwege persoonlijke omstandigheden volgend seizoen niet meer beschikbnaar zijn.

Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe begeleiders voor het komend seizoen 2024-2025. Ouders van jeugdleden en/of seniorenleden van Messemaker wordt nadrukkelijk gevraagd om zich indien mogelijk hiervoor beschikbaar te stellen. Van kandidaten wordt verwacht dat zij (enige) affiniteit hebben met schaken en met het omgaan met (jonge) kinderen. De belangrijkste taak is dan om op maandagen van 18.45-19.15 uur een groep van ca. 8-10 kinderen te trainen/begeleiden in hun schaakontwikkeling. Wij maken bij Messemaker gebruik van de bekende stappenmethode en die is voor de trainingen dan ook de belangrijkste leidraad.

Zoals het gezegde luidt: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.” Het is daarom een dankbare taak die je als jeugdbegeleider te wachten staat. Dus als je enigszins aan het hierboven omschreven profiel voldoet, schroom dan niet om contact op te nemen met ondergetekende. De jeugd zal je er erg dankbaar voor zijn!

Peter Scheeren

Jeugdleider, Messemaker 1847

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *