RSB-team 2 boekt voor de tweede keer op rij een 7-1 winst

Op een koude donderdagavond verzamelden de schakers van Messemaker zich om naar Numansdorp te gaan voor een wedstrijd tegen Hoeksche Waard 2. Blije gezichten en lachende spelers. De sfeer is goed binnen het team.  We waren op tijd aangekomen bij de speelzaal voor de start van de partijen. We mochten beginnen.

Er stond nog meer dan een uur op de klok en onze jongste speler Auke Wilming boekte al het eerste punt. Met slecht 15 zetten werd de tegenstander van Auke in matpositie gedreven en opgeven was enige optie: 1-0.

Na deze winst leek het alsof alle spelers de wind in de rug kregen en na nog een half uur stond er al 4-0 op het scorebord. Ook Wibo Bourguignon had maar slechts 19 zeten nodig om winst te boeken. Samen met Jeroen FestenJamy Farid, en Auke moesten zij nu erg lang wachten op de rest van team. De enige optie, die voor hun overbleef, was niet anders dan hangen aan de bar met een biertje in de hand.

We gaan met 8-0 winnen” werd er al zachtjes aan de bar gefluisterd. En dat klopte, we waren op weg naar een fantastische winst.

Zoran Zekusic had moeite met de opening maar na afruil van stukken werden er drie pionnen extra van het bord geplukt en ook met een betere positie. Zoran: “Mijn tegenstander had geen andere optie dan opgeven.” (5-0)

Er waren nog drie borden in het spel. Theo Huijzer had een lange aanval, met goede voorbereiding en een goed  aanvalsplan. We hoefden niet lang wachten op de winst van Theo en hij bracht  de score op 6-0. Chris Kraaijveld had de langste partij van ons allemaal. Zijn tegenstander wist niet wat opgeven is. Zelfs toen Chris een toren, paard en vijf pionnen tegen slechts een kale koning voor stond, was het voor tegenstander nog niet afgelopen. Mat geven was nog de enige optie die overbleef en dat heeft Chris netjes gedaan. (7-0)

De laatste partij op bord 4 trok veel kijkers. Stil commentaar en bittere gezichten van Hoeksche Waard. Albert-Jan Wagensveld had een goede aanval, waar hij de koning van zijn tegenstander naar de hoek dirigeerde, met mat als bedoeling. Echter een klein foutje werd een grote fout en dat kwam Albert-Jan duur te staan. (7-1)

Tenslotte wil ik een opmerking plaatsen en dat is voor Albert-Jan: “Officieel heb je partij verloren maar in mijn ogen ben je een winnaar. Met je aanval en goede bereiding voor deze partij heb je meer gedaan dat je zelf kan beseffen. We hebben gewonnen met 7-1 maar onofficieel is het 8-0.”

Bedankt allemaal voor deze geweldige avond en op naar volgende winst

Was  getekend,

Zoran Zekusic

BordS.V. Hoeksche Waard 2Messemaker-1847 21 – 7
1.Piet BervoetsZoran Zekusic0 – 1
2.Bas van DijkTheo Huijzer0 – 1
3.Rob BedeauxAuke Wilming0 -1
4.Cees van den BergAlbert-Jan Wagensveld1 – 0
5.Kees van ’t LandWibo Bourguignon0 – 1
6.Dirk van VuurenJamy Farid0 – 1
7.Teunis van der WerfChris Kraaijeveld0 – 1
8.Marius v.d. GriendJeroen Festen0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *