RSB Team 1 trekt aan het langste eind

Voor de openingswedstrijd in de RSB Hoofdklasse moest team 1 afreizen naar Capelle. Met invallers Ben en Jeroen beloofde het een spannende avond te worden tegen het sterke team van CSV 1.

De avond begon nog vrij rustig. Erik, Jan en Ben waren redelijk gelijk uit de opening gekomen en deelden vrij vlot het punt met de tegenstander. Een blik op de overige borden liet zien dat het een spannende avond zou worden. Jeroen leek een verloren partij te spelen met een pion achter, zonder dat hij hiervoor compensatie kon claimen. Frank had een lastige, maar verdedigbare stelling. Peter, Bart en Sjoerd wisten het initiatief in hun partijen wel langzaam naar zich toe te trekken en leken een klein voordeel te hebben.

Op bord 7 ging het plots snel. Frank zag een penning over het hoofd en dat kostte hem een stuk en meteen de partij. Peter had op bord 1 actief spel, maar moest tegelijkertijd oppassen voor de torens van zijn tegenstander. Na een onnauwkeurige pionzet van zijn tegenstander kon Peter het voordeel in winst omzetten en scoorde hij de gelijkmaker.

Inmiddels stond Jeroen op bord 8 twee gezonde pionnen achter, maar leken Bart op bord 4 en Sjoerd op bord 6 voor winst te kunnen spelen. Bart speelde goed en had een pion voorsprong gekregen. Toen zijn sterke tegenstander met een toren binnen kon vallen werd het alsnog remise. Jeroen knokte zich terug in de partij en met een kwaliteitsoffer maakte zijn tegenstander het zichzelf knap lastig. Toch leek het eindspel van toren tegen paard en drie aaneengesloten pionnen niet houdbaar. Met knap spel wist Jeroen zijn tegenstander in zetdwang te manouvreren en kon hij alsnog een half punt bijschrijven. Met alleen nog de partij van Sjoerd was de tussenstand 3,5-3,5.

Sjoerd had de geïsoleerde d-pion van zijn tegenstander inmiddels opgesnoept en wist met zijn zwarte pionnen steeds verder op te stormen. Na een onnauwkeurige zet in tijdnood van zijn tegenstander kon het volle punt en de winst voor Messemaker worden bijgeschreven. 4,5-3,5!

CSV 1ratingMessemaker 1847 1ratingRonde 1
Roorda, T. (Thijs)2136Ypma, P. (Peter)23070 – 1
Schrama, P.T.A. (Paul)2175Hennink, E. (Erik)2187½ – ½
Vermeer, M. (Mark)2126Evengroen, J. (Jan)2093½ – ½
Trimp, R. (Roel)2025Putten van, B.J. (Bart)1936½ – ½
Derksen-Harmsen, J.M.M. (Jessica)2108Geffen van, B. (Ben)2008½ – ½
Vermeer, W. (Walter)1837Hubregtse, S. (Sjoerd)18810 – 1
Bogers, J.P. (Jan Peter)1983Michielen, F. (Frank)17981 – 0
Herrewijn, T.P. (Thomas)1825Eijgelaar, J. (Jeroen)1786½ – ½
Gemiddelde Rating:2027 Gemiddelde Rating:2000 3½-4½ 

(door: Sjoerd Hubregtse) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *