Open Jeugdkampioenschap van Gouda ondanks moeizame start een groot succes

Het jaarlijkse Open Jeugdkampioenschap van Gouda, dat traditiegetrouw plaatsvindt op de eerste zaterdag van september, was dit jaar voor het eerst onderdeel van de RSB Grand Prix cyclus. Wellicht mede hierdoor kwamen er erg veel kinderen op dit toernooi af: het waren er uiteindelijk 130! Dat betekende voor de organisatie wel een hele uitdaging om dit in goede banen te leiden (o.a. bij de inschrijving) en de eerste ronde begon dan ook pas 45 min later dan gepland. Maar vanaf dat moment verliep het toernooi voorspoedig en kon ook een deel van de verloren tijd worden ingehaald. De kinderen waren verdeeld over 21 groepen: de sterkste (en veelal ook oudste) jeugd in vier- en zeskampen in één zaal, de overige jeugd in achtkampen in een aangrenzende zaal. Er werd soms fanatiek -en soms minder fanatiek - gestreden om een van de vele prijzen die er te verdienen viel. Aan het eind van de middag was er voor de helft van alle deelnemers een prijs (meestal bekers, soms een medaille). Winnaar van de eerste vierkamp was Nishaaz Haque, die hiermee Open Jeugdkampioen van Gouda werd.
Alle uitslagen en eindstanden zijn te vinden in dit PDF-bestand .