Verslag van het Schoolschaakkampioenschap Gouda 2018Het jaarlijkse Schoolschaakkampioesnchap Basisodnerwijs Gouda werd net aks voorgaande jaren ook in 2018 georganiseerd door Schaakclub Messemaker in dsamenwerking met de Brede School Gouda. Vooraf leek het aantal aanmeldingen (16 teams) wat tegen te vallen t.o.v. voorgaande jaren, maar op de toernooidag zelf bleek dat er administratief iets was misgegaan met de aanmeldingen en klwamen er nog 6 teams bij, zodat het totaal aantal deelneemrs op 90 uitkwam. Dat kostte de organisatie de nodige hoofdbrekens maar met veel improvisatie en een half uur vertraging konden uiteindelijk alle 22 teams van start gaan.
In de Onderbouw (leeftijden t/m groep 6) waren er 10 deelnemende teams, waarvan er uiteindelijk weer een af viel (Casimir 4). De krachtsverschilen tussen de overige 9 teams waren niet groot en de strijd om de kampioenstitel was daardoor erg spannend. Uiteindelijk was het team van de Graaf Jan van Nassauschool de sterkste en deze kon dus na afloop de grote kampioensbeker in ontvangst nemen.
In de bovenbouw (groepen 7 en 8) waren er 12 deelnemende teams, waarvan maar liefst 4 van de Johannes Calvijnschool. Die school kent een aantal sterke schakers, waarvan er ook enkele lid zijn van Schaakclub Messemaker. Het was dan ook het team Johannes Calvijn 5 (met drie clubschakers in hun gelederen) dat met overwacht de kampioenstitel en -beker wist te winnen.
Overigens deed Messemaker zelf (buiten mededinging) ook met een team mee, dat team eindigde op de tweede plaats.
Voor alle deelneemrs was er na afloop een medaille. Tevens waren er nog drie gelukkigen die het toernooiprobleem goed hadden opgelost en na loting een exgtra prijs in ontvangst mochten nemen.

Alle uitslagen en eindstanden zijn elders op deze website te vinden. Er zijn van dit toernooi ook veel foto's gemaakt, deze zijn HIER te bekijken (met dank aan Keni Paulzen en Magda Reibel).