Informatie over Jeugdschaak bij Messemaker 1847

Schaakclub Messsemaker 1847 (de oudste schaakclub van Nederland!) heeft een bloeiende jeugdafdeling van ca.30 jeugdleden, in leeftijd variërend van 6 tot 20 jaar. Alle reguliere jeugschaakactiviteiten van de club vinden plaats op maandagavond in het denksportcentrum De Hoogh. Er is een wekelijks programma opgesteld dat loopt van eind augustus 2017 tot aan de zomervakantie van 2018. Tijdens de zomervakantie en de andere schoolvakanties is er géén jeugdschaak.

De kinderen zijn ingedeeld in groepen naargelang leeftijd en speelsterkte (zie de actuele groepsindeling). Het standaard programma op de maandagavond is voor alle groepen een combinatie van een training en een competitiewedstrijd. Ter afwisseling is er ca. eenmaal per maand een bijzondere activiteit, zoals doorgeefschaak of snelschaak.

Daarnaast vinden er op andere dagen (meestal zaterdagen of vrijdagavonden) teamwedstrijden plaats tegen andere schaakclubs uit de regio, de hiervoor in aanmerking komende kinderen worden door de jeugdleider hiervoor uitgenodigd. Tenslotte staan in het jaarprogramma ook diverse andere jeugdtoernooien in de regio vermeld, waarvan ook op de Messemaker-website actuele berichtgeving zal plaatsvinden en waarvoor eenieder zich op individuele basis kan aanmelden.

Vanaf het seizoen 2017-2018 maakt de vereniging gebruik van het on-line schaakprogramma Chessity (zie de website van Chessity voor meer info), waarmee kinderen op speelse wijze (digitaal) met het schaken kennis kunnen maken.

Kinderen die belangstelling hebben voor schaken bij Messemaker kunnen gratis en vrijblijvend gedurende 4 weken meedraaien voordat zij besluiten of zij definitief lid willen worden. Het lidmaatschap loopt van juli t/m juni met per jaar een stilzwijgende verlenging. De jaarcontributie bedraagt 80 Euro per jaar, voor kinderen die gedurende het seizoen instromen naar evenredigheid van het aantal maanden.

Voor meer informatie kunt U contact op nemen met de jeugdleider van Messemaker:


Peter Scheeren
0182-513724 / 06-20423000
jeugdleider@messemaker-1847.nl