Sarah-Joy en Yuko plaatsen zich voor NK Pupillen

  

Aan het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond (PJK RSB), dat afgelopen zaterdag in Spijkenisse plaatsvond, deden in de pupillencategorie twee Messemaker-jeugdleden mee: Sarah-Joy in cat. G en Yuko in cat. F. En net als vorig jaar wisten beiden zich weer te kwalificeren voor het Nederlandse Pupillenkampioenschap. Sarah-Joy deed dit door met een score van 4 uit 7 als tweede (en beste meisje) te eindigen in cat. G, Yuko wist al zijn partijen te winnen (7 uit 7!) en eindigde overtuigend eerste in cat. F. Een fantastisch resultaat voor allebei!
Vooraf was al duidelijk dat Yuko een grote kanshebber zou zijn, maar je moet het dan toch maar waar maken. En dat deed hij erg overtuigend. Solide spelend wist hij al zijn tegenstanders "op routine" (voor zover je daarvan kunt spreken bij een 9-jarige) te verslaan. Ook Sarah-Joy was de rust zelve en speelde op haar manier de punten bij elkaar. En zo kwam het dat zij in de laatste ronde koploper Yuko trof (zie foto), die zij lang tegenstand gaf totdat zij in een valletje van Yuko trapte en mat achter de paaltjes werd gezet.
Net als vorig jaar heeft Messemaker dus weer twee jeugdleden aanwezig op de Nationale Pupillendag, die op 23 juni in Meppel wordt gehouden.

Peter Scheeren