Verslag van de viertallenwedstrijd van Messemaker V1 tegen Spijkenisse V2


   Spijkenisse V2  - Messemaker 1847 V1  3  - 1

1. Simon Schaffeld - Derek Zuurmond      1  - 0

2. Jerry Sandifort - David Avedissian    1  - 0

3. Rienk Pluim     - Steven Fleuren      0  - 1

4. Wim den Haan    - Minas Avedissian    1  - 0Op 11 december heeft ons viertal na twee overwinningen een nederlaag geleden tegen Spijkenisse.

Steven

Ik speelde met wit tegen Rienk Pluim. Aan het einde van de opening stond zijn koning nog niet veilig. Hij kon aan de dameskant oprukken met zijn pionnen, maar door een ongelukkige fout van hem kon ik met mijn dame de pion op c6 slaan, waardoor ik ook gelijk zijn toren won. Niet veel later gaf hij op: 1-0.

Derek

Geen verslag, Derek moest het onderspit delven. 1-1

David

Mijn partij was tegen Jerry Sandifort. Ik had zwart en koos voor een Siciliaanse draak. Na een lang middenspel met een aantal schermutselingen wist hij door een fout van mijn kant een pion te winnen en na een paar stukken afgeruild te hebben won hij er nog een. Even later wilde hij de torens ook afruilen, maar door een schijnoffer wist ik zelf twee pionnen te veroveren. Ondanks dat, had hij wel een vrijpion op de a-lijn, die dreigde te promoveren. Een paar zetten later kon ik die pion pakken, maar ik had niet gezien dat hij mij dan mat kon zetten: 1-2.

Minas

Al vroeg in de partij veroverde mijn tegenstander Wim den Haan een paard van me nadat ik een pion van hem had geslagen. Wat later wist ik een tweede pion te verschalken. Door nauwkeurig spel van beiden bleef de partij tot in het eindspel remiseachtig. Wim had een loper en een toren over, ik alleen een toren (en nog steeds twee pionnen meer). Ik kreeg daadwerkelijk remise aangeboden toen de stand 2-1 werd voor Spijkenisse. Teleurgesteld en in een ultieme poging een matchpunt te redden, besloot ik achteraf tegen beter weten in door te spelen. Toen de partij tegen de negentig zetten had geduurd, moest ik helaas in een nederlaag berusten. Wim was na een reeks eerdere pogingen mijn stelling binnengedrongen met zijn toren, had vervolgens zijn loper geofferd en had tot slot een dame gehaald. Intussen had hij tijdig voorkomen dat ik zelf een dame zou halen. Eindstand: 1-3.