Verslag ronde 2

Dordrecht 4 maatje te groot voor het 4e team

De totale wedstrijd werd voor Messemaker 1847 4 weer geen winst, 5˝ tegen 2˝ voor Dordrecht 4. Wibo Bourgignon wist winst te scoren. Bord vijf werd reglementair gewonnen omdat een tegenstander niet kwam opdagen, en Kees van Wensveen wist remise te bereiken.

Albert-Jan Wagensveld
Mijn tegenstander was een zeer bejaarde 94 jarige met een clubspeldje op zijn revers. Ik schatte hem als iemand die vroeger in hoge teams gespeeld had. Bij het spel bleek al gauw dat hij zorgvuldig speelde en lang nadacht en alles pareerde wat ik van plan was. Het was een dame opening, maar ik beleef constant verdedigen en kreeg weinig spel.
Op het laatst zag het er slecht uit en wist ik eigenlijk niet meer hoe ik de verdediging op peil kon houden om een doorbraak te verhinderen. Na een wanhoopszet verloor ik een vol stuk en gaf op. 1-0 Bewonderenswaardige oude schaker!

Wibo Bourguignon
“Oude bekenden” was onze eerste gedachte toen we achter het bord plaats namen, maar wanneer dan? En wat destijds de uitslag. Remise dus, en ook toen (februari 2014) verloren we van Dordrecht 4 met 5˝-2˝. Mijn tegenstander speelde de Caro-Kann en al gauw kwamen we in een scherpe variant terecht. Hij speelde niet de beste voortzetting en ik kreeg een mooie aanval op de koningsvleugel. Echter, bij scherpe varianten moet je wel de juiste voortzetting weten te vinden en die vond ik helaas niet na lang nadenken. Ik kwam prompt een pion achter en mijn stelling rammelde. Mijn enige mogelijkheid was het openbreken van het centrum, aangezien de zwarte koning bij mijn aanval op e6 was beland. Gelukkig was mijn tegenstander iets te gretig door nog een pion te winnen en zijn verdediging te veronachtzamen. Daardoor kon ik het centrum openbreken en 5 zetten later was het mat na een kleine combinatie onafwendbaar. Een mooie, dynamische partij!

 
  Messemaker 1847 4    Dordrecht 4      2˝ - 5˝
1. Albert-Jan Wagensveld - Adri van der Willegen  0 - 1
2. Wibo Bourguignon    - Arend van Grootheest  1 - 0
3. Ruud van Noord     - Wim van Noort      0 - 1
4. Hans van Offeren    - Michiel van der Veen  0 - 1
5. Edgar Reibel      - NO           1 - 0 Regl.
6. Ronald Bode      - Dick Groot       0 - 1
7. Adrie Oosterhof    - Hans Schreuder     0 - 1
8. Kees van Wensveen   - Gert Zwartjes      ˝ - ˝