Klik op diavoorstelling of (hier) voor het fotoalbum!

Fotoimpressie

Videoimpressie

Trainingsmatch tussen Liam Vrolijk en Peter Ypma

Analyse partijen Peter versus Liam

Inmiddels hebben Liam en ik ook onze tweede en derde partij van de match gespeeld. Deze wist ik - niet geheel zonder geluk - uiteindelijk allebei te winnen, waardoor ik nu een beslissende voorsprong van 3-0 heb gekregen. De uitslag is echter een stuk overtuigender dan de partijen. De tweede partij was misschien wel mijn meest originele partij van het seizoen. Helaas zit er een verschil tussen originaliteit en correctheid. Er klopte namelijk niets van wat ik uitvoerde. Liam toonde dit koelbloedig aan, maar ik wist mij toen toch nog eruit te zwendelen. Ook de derde partij was lang spannend. Liam offerde een kwaliteit. Dit was zeker interessant, maar na een mindere zet in lichte tijdnood had hij toch te weinig compensatie. Hieronder de analyse van de twee partijen. Maandag 7 juli zullen we de laatste partij van de match spelen. Het was weer een spannende partij!!!!


Peter en Liam wensen elkaar een fijne laatste partij toe!

Trainingsmatch tussen Liam Vrolijk en Peter Ypma

Liam gaat altijd voor de hoofdprijs!

Peter altijd geconcentreerd tijdens zijn partij!

Sinds ongeveer 1 jaar is Liam Vrolijk lid van Messemaker. Liam is pas 11 jaar maar inmiddels al een van de sterkste jeugdspelers van Messemaker, hij heeft in de interne competitie van Messemaker ook al een aanzienlijk aantal volwassenen verslagen. Op de onlangs verschenen ratinglijst van de KNSB staat Liam genoteerd op 1915 ELO-punten.

Liam wordt bij Messemaker getraind door Peter Ypma, de sterkste (voormalige) jeugdspeler die Messemaker in de afgelopen jaren gehad heeft en een van de topspelers van het vlaggenschip van Messemaker, dat afgelopen zaterdag kampioen werd in de 3e klasse van de KNSB-competitie.

Diezelfde Peter is bereid gevonden om een trainingsmatch tegen Liam te spelen. Deze zal gaan over vier partijen en zal op de reguliere clubavonden van Messemaker gespeeld worden. De speeldata zijn voorlopig vastgesteld op: 12 mei, 26 mei, 23 juni en 30 juni, aanvang telkens rond 20.00 uur. Uiteraard is Peter met zijn rating van 2239 favoriet voor de eindzege, maar we zijn zeer benieuwd of Liam in staat zal zijn om Peter enkele halve of hele punten te ontfutselen en in ieder geval zal dit een leerzame ervaring voor hem worden!

Peter Scheeren