Liam Vrolijk Open Kampioen van Gouda 2019
Het 27e Open Kampioenschapm van Gouda was opnieuw een daverend succes. Er waren deze keer ca. 180 deelnemers, waarodner weer een groot aantal grootmeesters en andere titelhouders (in totaal 24). De opening werd verricht door de Goudse wethouder van sportzaken, dhr. Michiel Bunnik, waarn deze de formele openingszet deed in een symbolische partij tegen Cor Verkade, de eigenaar van de hoofdsponsor van het toernooi (Van Dam, Van Dam en Verkade).
In de hoofdgroep deden 9 grootmeesters mee, maar geen van hen was opgewassen tegen de vechtlust van IM Liam Vrolijk, die er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor ging. Behalve de geldprijs was dat ook de Ab Scheel wisselbeker, die enkele jaren geleden is ingesteld ter ere van wijlen Ab Scheel die jarenlang de hoofdorganisator van het OK Gouda was.
In de groepen B en C waren er behalve de gebruikleijke geldprijzen dit jaar ook tegoedbonnen voor boeken van Schaakopening Essenties, die op deze manier ook als mede-sponsor aan het toernooi optrad. Ook was schaakboekwinkel De Beste Zet weer met een boekenstand bij het toernooi aanwezig.
Het was al met al weer een zeer geslaagd schaakfestijn.