Terug naar toernooiwebsite

Simon de Schaker - Oma's schat

Lukt het Simon en Nikki om het geheim van de familieschat te ontrafelen…..?

Oma is op haar hoofd gevallen en moet naar het ziekenhuis. Even denkt oma dat ze weer vijfendertig is. Maar ze is al snel weer zichzelf. Helaas ziet niemand dit behalve Simon. Oma wordt opgeborgen in een oord voor oude mensen die niet meer zo goed weten hoe ze heten. Wanneer niemand kijkt geeft oma Simon een oud stuk papier, of is het perkament? En waarom flikkeren de lampjes van de briljante schaakcomputer iedere nacht om twaalf uur? Simon en zijn schaakvriendin Nikki proberen oma’s geheim te ontrafelen en ontdekken nog veel meer schaakmysteries. Kunnen ze oma redden uit verzorgingshuis Alvergeten?

Simon de Schaker - Oma’s Schat is het tweede deel uit deze avontuurlijke en spannende reeks van Joyce van der Meijden. Joyce zal op 15 juni in Gouda zelf aanwezig zijn om het boek te presenteren.

Het eerste deel, Simon de Schaker - Akelige Arnold, is vorig jaar zeer goed ontvangen, getuige onderstaande commentaren:

Als mijn dochter oud genoeg is ga ik het haar zeker voorlezen. – Joël Veltman (profvoetballer en schaker)
Mooi dat er voor de jeugd zo’n spannend boek over schaken is gemaakt. Zou mooi zijn als een van de lezers van nu, later de nieuwe Magnus Carlsen blijkt te zijn. – Nick Schilder (zanger en schaker)
Het boek heeft alles wat een mooi jeugdboek nodig heeft. - ***** Hebban.nl
Wat een spannend en vermakelijk verhaal. - ***** In de boekenkast
Spannend boek met echte helden en ware schurken. - ***** Bol.com