Home

Gouda, maandag 3 december 2012

Wat kan je verwachten van de eerste entertainment-avond in de lange schaakhistorie van Messemaker? Nu, ik kan jullie verzekeren dat het een perfecte avond was. Voor degene die hierbij niet aanwezig konden zijn, een gemiste kans om een gezellige interactieve, nog niet eerder vertoonde, door Peter en Peter perfect voorbereid programma, bij te wonen. De deelnemers werden in groepen van vier ingedeeld, zij moesten gezamenlijk alle opgaven en quizvragen oplossen en beantwoorden.

Na de aftrap was er een demonstratiepartij van Messemaker gegeven door Peter Ypma. Daarna moesten de teams de opgaven in vier categorieŽn oplossen, wat niet meeviel, voor de goede antwoorden kregen zij verschillende wit/zwart schaakstukken waar later tegen de andere teams geschaakt moest worden. Tijdens de pauze was er voor iedereen een drankje en hapje. Quizvragen waren er na de pauze even een voorbeeld: Wie is de huidige clubkampioen van Messemaker? A.Ed Roering B.Ab Scheel C.Jasper van Wijhe, niet zo moeilijk dit was natuurlijk Ed. Nog eentje dan: Wie is de huidige voorzitter van de Rotterdamse Schaakbond (RSB)? A.Kees Brinkers B.Teun Koorevaar C.Arjen Postma en dat hadden er heel wat fout, ik was even aan het filmen en mijn team dacht B, maar dat is natuurlijk C Arjen Postma, ik heb toen de camera maar uitgezet om erger te voorkomen.

Zo waren er 35 vragen waarmee je evenveel stukken kon verdienen. De teams moesten tegen elkaar schaken, met de stukken die ze hadden verzameld, een team moest met wit met alleen de koning tegen een overmacht aan pionnen en drie stukken, de uitslag laat zich raden.

Toen de strijd gestreden was moest team A en D met ieder drie punten aan vier borden (5 minuten) snelschaken, wel met de traditionele opstelling. Geloof het of niet het was gelijk, nog een barrage van drie minuten en daar kwam team D uit, die dus na ruim drie uur plezier zich winnaar mocht noemen van de eerste entertainment-avond. Rest mij nog, namens iedereen, de twee Peters te bedanken voor deze geweldige avond.

Ab Scheel
Entertainmentavond Messemaker 1847
Perfecte organisatie door Peter en Peter

Klik op diavoorstelling voor het fotoalbum!

Videoimpressie Entertainmentavond


Klik (hier) voor de PowerPoint presentatie in PDF! (opent in een nieuw venster)

Het winnende D-team met de ultieme prijs!

Snelschaken om de ultieme prijs!

Snelschaken om de ultieme prijs!

Peter gaat de partij van Messemaker analyseren!

Alle uitslagen worden gelijk verwerkt!

Je hebt luxe- en -werkpaarden!

Zoals altijd ontbrak ik (Ab dus) aan het team!


Home

Reeuwijk, zaterdag 2 juni 2012

Gezellige puzzel-wandeltocht en afsluitende barbecue groot succes!
Overzicht deelnemers, van oud tot jong.

Wat een prachtig weer om een openlucht activiteit te organiseren en wat was het gezellig. De organisatie, bij monde van de voorzitter, Arjan, heette alle deelnemers van harte welkom en deelde deze in verschillende groepen in om per team aan de puzzel-wandeltocht te beginnen. Er werd met tussenpose van vijf minuten gestart (om elkaar niet in de weg te lopen), de "oudjes" Hans en Ellen Krol, Ab en Alie Scheel en hond Luna gingen als eerste van start, met Ellen als kaartlezer, volgens Hans was zij daar erg goed in. Na ongeveer twee uur wandelen bleek dat we, van de teams, de meeste kilometers hadden gelopen, maar wel de poedelprijs (door een onpartijdige jury bekend gemaakt) mee naar huis mochten nemen, waar we tijdens de barbecue even van konden genieten.Dezelfde onpartijdige jury bepaalde ook dat de eerste prijs ging naar team 3!

Niels en Mohammed kennelijk blij met hun bal, het EK voetbal kan beginnen!

De tweede prijs ging, na lang beraad, naar team 4!
Ingo, Martijn en Ingo's moeder Mandy blij met hun hoofddekels!

Rest mij nog de organisatie (Arjan van der Leij, Theo Haerkens en Max de Bruin) te danken voor dit tot in de puntjes georganiseerde feestprogramma ter eren van het 165-jarig jubileum. Chapeau heren!!!

Ab Scheel
Klik op diavoorstelling voor het fotoalbum in groot formaat!

Arjan heet iedereen welkom en deelt de teams in!

Team 1: Alie, Ellen, Hans en Luna, Ab was even bezig!

Team 2: Kees, Erich, Jenny, Udo Hammermeister (Solingen) en Henk!

Team 3: voor Mohammed en Niels (jeugd) achter Arjan, vader Niels en Mohammed!

Team 4: voor Ingo en Martijn (jeugd) achter Erik en de ouders van Ingo!