In Memoriam: Erich KarstanAfgelopen vrijdag bereikte ons het trieste bericht dat ons lid Erich Karstan geheel onverwacht op 61-jarige leeftijd is overleden.
Erich zou in juli van dit jaar 25 jaar lid zijn geweest van Messemaker-1847. Al 13 jaar was hij bestuurslid met als functie Wedstrijdleider Extern. In die hoedanigheid regelde hij feilloos onze externe wedstrijden. Nooit ging er iets fout. Ook trad hij vaak op als wedstrijdleider bij de externe wedstrijden van de verschillende teams. Als er niemand beschikbaar was, nam hij zonder morren het wedstrijdleiderschap zelf op zich. Zijn gedetailleerde kennis van alle wedstrijdreglementen zullen we missen. Ook coördineerde Erich de laatste 10 jaar het Openluchtschaak.
Jarenlang speelde Erich in het 1e of 2e team van Messemaker. Hij was een speler waar je op kon bouwen. Zelden verloor hij van zwakkere tegenstanders.
Erich was een vriendelijk, minzaam, betrouwbaar en gelijkmatig mens. Dat laatste was goed zichtbaar in zijn resultaten. Hij was degene die verreweg het vaakst remise speelde. Niet voor niets werd hij ook wel de Remisekampioen genoemd.
Afgezien van vakanties liet Erich het vrijwel nooit afweten op onze verenigingsavonden. We zullen hem gaan missen.