Clubkampioen Jan Evengroen scoort ruim 60% in jaarlijkse simultaan

Afgelopen maandag vond weer de jaarlijkse simultaan tegen de clubkampioen plaats. Net als vorig jaar was Jan Evengroen de clubkampioen en dus de simultaangever. Ondanks wedstrijden in de 3e ronde van het EK voetbal, waren er 15 leden op de simultaan afgekomen om het Jan zo lastig mogelijk te maken.

Na een aantal vlotte eerste zetten, nam Jan langzaam meer tijd voor zijn ronde. Ondertussen stond hij op een aantal borden al beter, maar op een paar ook minder. Al vrij vlot wist Jan de eerste partij te winnen door Erwin Olie mat te zetten. Maar ondertussen stond Jan ook minder tegen Marcel van Oort, Wim Heemskerk en Arjan Hennink. Deze partijen zou Jan later moeten opgegeven. Ook Bert Vlot wist door een combinatie een pion te winnen plus een goede stelling over te houden en een paar zetten later moest Jan ook op dit bord opgeven.

Op de nog overgebleven borden stond Jan op een paar borden beter en op een paar andere borden was de stelling nog spannend. Echter bijna op alle borden deed de tegenstander een mindere zet, waardoor Jan deze partijen nog wist te winnen. Alleen tegen Ton Hortensius trok Jan aan het kortste eind en tegen Albert-Jan Wagensveld wist hij door een dolle toren nog naar remise te ontspannen.

Uiteindelijk bleek dat Jan 9,5 punt uit 15 partijen gehaald had en hiermee dus een score van ruim 60% behaald te hebben!

Voor de statisieken:
De partijen tegen Mathijs Lochs, Erwin Olie, Theo Haerkens, Ronald Bode, Adri Oosterhof, Chris Kraaijeveld, Hans de Wit, Zoran Zekusic en Minas Avedissian won Jan.
Zijn partij tegen Albert-Jan Wagensveld werd remise.
En de partijen tegen Marcel van Oort, Ton Hortensius, Bert Vlot, Arjan Hennink en Wim van Heemskerk gingen verloren.

Proficiat Leen en Remco