Verslag van de deelname van Yuko Paulzen aan de Nationale Pupillendag


Yuko is in de middenmoot terecht gekomen op plaats 14 van 30 met 3,5 punt uit 7
partijen.

Hij begon op bord 4 en won de eerste twee wedstrijden en moest toen op bord 2 tegen de hoogst geplaatste deelneemr (rating 750). Yuko achtte zich kansloos waar kwam toch in het pionneneindspel met maar één pionnetje achterstand terecht. Yuko dacht toen alle regels van de sleutelvelden toe te passen maar was onaangenaam verrast dat die niet bleken te werken en zijn tegenstander haalde een dame.

Yuko was toen enorm teleurgesteld en had grote moeite om deze nederlaag te verwerken. Hij verloor daarna de volgende twee wedstrijden door onachtzaam een stuk weg te geven.

De ronde daarna wist hij wel knap remise te maken door uit verloren positie een paard te offeren voor een pion en zo met eeuwig schaak met zijn dame er tot grote verrassing van zijn tegenstander er remise uit te slepen.

Yuko hoopte nog op een podium plaats (5e) na een erg gemakkelijk gewonnen voorlaatste wedstrijd, maar de laatste wedstrijd kantelde door een onverwachte paardvork van de tegenstander. Yuko had wel een koningsaanval met de dame maar kwam steeds net een zet tekort door de niet aflatende aanval van de tegenstander. En zo tuimelde hij naar een 14e plek in de eindstand.

Kijkend naar de weerstandspunten blijkt Yuko een relatief zwaar programma gehad te hebben dus mogen we best tevreden zijn met het resultaat. Yuko verwerkte zelf de teleurstellingen met lekker voetballen in de regen. Desgevraagd kijkt hij terug op een superleuke dag.

Groeten van een trotse papa,

 

Keni Paulzen.

 

 

 

Yuko Paulzen                                                                                                 Keni Paulzen

 

 

Zie voor meer informatie over de nationale Pupillendag de toernooisite.