Messemaker-jeugdteam wint ook 2e wedstrijd in RSB-viertallencompetitie

 

Na de eerste wedstrijd met 2,5-1,5 gewonnen te hebben heeft het Messemaker-jeugdteam ook de 2e wedstrijd in de RSB-viertallencompetitie met minimaal verschil gewonnen. Deze keer was Zwijndrecht de tegenstander. Hieronder het verslag van teamleider Minas Avedissian.

 

                          

Jasper van Wijhe           Steven Fleuren              Derek Zuurmond            David Avedissian

 

 

Afgelopen vrijdag heeft het jeugdteam in de 2e ronde van de viertallencompetitie opnieuw gewonnen, deze keer van Zwijndrecht. We begonnen nu niet met een achterstand, maar met een knappe, solide remise van Jasper. Even later kwamen we door mooie, uitgekiende combinaties van Steven zelfs op voorsprong. Die gaven we niet meer uit handen. David ontworstelde zich aan de dreigende wurggreep van zijn tegenstander, kon na heel zorgvuldig spel op winst hopen, maar moest in tijdnood genoegen nemen met remise. Het eindgevecht werd geleverd door een geļnspireerde Derek. Hij wist: een remise is voldoende voor winst. Zijn tegenstander verzette zich hevig, maar Derek wist door gedegen rekenwerk en goed overzicht te houden de remise alsnog af te dwingen.

Jasper

Mijn partij tegen Gert-Jan den Heeten ging gelijk op. Nadat er veel stukken waren afgeruild, kwam het al snel vast te staan. Hierdoor werd het een kwestie van wie als eerste een fout maakt tijdens een geforceerde doorbraak en meestal ben ik dat. Daarom bood ik remise aan en dit werd aangenomen: 0,5-0,5.

Steven

Met wit speelde ik tegen Peter Goedegebuur. De partij begon met geweigerd damesgambiet. Doordat mijn tegenstander nogal traag ontwikkelde, kwam ik beter uit de opening. Nadat er wat stukken afgeruild werden, zette mijn tegenstander onbedoeld zijn eigen pion in een penning, waardoor ik een pion kon winnen. Uiteindelijk kon ik met een dubbele aanval een toren winnen, en niet veel later gaf mijn tegenstander op: 1,5-0,5.

David

Mijn tegenstander, Bert Broerse,  had wit en koos voor het Engels. Nadat we allebei een redelijke opening hadden gespeeld, drong hij met zijn paard diep mijn stelling binnen, maar ik wist de schade te beperken. Verder verliep het middenspel op een paar schermutselingen na best rustig. Wel wist ik een pion af te snoepen. Het eindspel was torens tegen torens en ieder een paar pionnen. In het begin van het eindspel wist ik door een schijnoffer nog een pion voor te komen. Tot slot hadden we ieder nog een toren over en ik bovendien nog twee pionnen. Dit had eigenlijk de doorslag moeten geven, maar in tijdnood verloor ik die pionnen en moest ik in remise berusten: 2-1.

Derek

Mijn partij tegen Robert Goedegebuur begon Italiaans. Er gebeurde niet veel tijdens de opening. Aan het eind van het middenspel verloor ik (zwart) een pion. Dit bracht hem op een vrijpion die ik gelukkig nog kon tegenhouden.  Nadat hij wat onhandig zijn pionnen had gezet, kon ik binnendringen met mijn toren, waardoor ik de achterstaande pion kon terugwinnen. Dit leverde mij een doorgebroken vrijpion op. De enige manier om die tegen te houden is eeuwig schaak geven. Zie de stelling: mijn zwarte koning kan niet richting de witte toren, want ander krijg je de toren op de A-lijn. Einduitslag: 2,5-1,5. 

Messemaker V1      - Zwijndrecht V1          2,5-1,5

Derek Zuurmond      - R. Goedegebuur        0,5-0,5

Jasper van Wijhe      - G. Heeten                0,5-0,5

David Avedissian      - H. Broerse                0,5-0,5

Steven Fleuren         - P. Goedegebuur           1-0