Grote belangstelling tijdens de prijsuitreiking en de loting van de prijsvraag!

Plaswijckschool 1 Basisschoolkampioen Bovenbouw 2015

Johannes Calvijnschool 1 Basisschoolkampioen Onderbouw 2015
Johannes Calvijnschool en Plaswijckschool schaakkampioenen van Gouda

(door Peter Scheeren)

Op woensdag 11 februari organiseerde de Goudse Schaakclub Messemaker voor de tiende maal in successie het schaakkampioenschap voor basisscholen in Gouda. Doordat deze datum ongelukkigerwijs samenviel met een damtoernooi voor de jeugd was het aantal deelnemers wat lager dan voorgaande jaren. Niettemin was er met bijna 50 deelnemers toch sprake van een leuk, gezellig en spannend toernooi.

De kinderen speelden in viertallen, verdeeld over 2 categorieŽn: Onderbouw en Bovenbouw. In elke categorie waren er zes teams. In de Onderbouw was de Johannes Calvijnschool oppermachtig. Het eerste team eindigde met overmacht als eerste met maar liefst 17 punten uit 20 partijen. Ook de tweede plaats was voor dezelfde school (team 2). In de Bovenbouw deed de Johannes Calvijnschool (team 3) het eveneens goed met een derde plaats, maar winnaar werd hier de Plaswijckschool met 13 punten uit 20 partijen.

De winnende teams konden een grote beker mee naar huis (of naar school) nemen. Daarnaast was er voor elke deelnemer een medaille ter herinnering. Het was mede daardoor voor iedereen een zeer geslaagde schaakmiddag.