Messemaker-jeugd sluit seizoen af met een gezellig Watertorentoernooi

Na het succes van het eerste Watertorentoernooi in 2016 kon dit toernooitje ook in 2017 niet uitblijven. Meester Keni Paulzen was opnieuw bereid om zijn woning - de Goudse Watertoren - beschikbaar te stellen. 15 kinderen hadden zich aangemeld en waren op woensdagmiddag 5 juli allen present.
In het toernooi werd gebruik gemaakt van allemaal verschillende schaakspellen. Daarnaast waren er - om de kansen enigszins gelijk te houden - handicaps voor de sterkere spelers, zoals niet mogen promoveren of niet mogen slaan met pionnen, of nog vervelender: de dame die slechts stapjes van één veld mag maken.
De kinderen hadden het opperbest naar hun zin in de grote tuin naast de watertoren, mede door het prachtige weer. Aan het eind van de middag waren er medailles voor de twee winnaars: Guillermo bij de gevorderen en Sarah-Joy bij de Pupilen. Daarnaast kon iedereen een fraai "speed chess" schaakspel mee naar huis nemen. Meester Keni en zijn echtgenote Iris werden voor hun gastheerschap bedankt met een bloemetje. Een leuke afsluiting van het schaakseizoen!

Zie de fotogalerij elders op deze website voor sfeerplaatjes.