Messemakers Jeugdteam eindigt in middenmoot in NK Jeugdteams categorie E

Het Messemakerteam op de voorste rij met de gezichten naar de camera!

Klik hier voor meer foto's van de organisatie

Door een vierde plaats eerder dit jaar in het RSB-jeugdclubkampioenschap in de leeftijdscategorie E (t/m 10 jaar) mocht het jeugdteam van Messemaker deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdteams in cat. E. Dit kampioenschap werd afgelopen zaterdag gehouden in Zuid-Scharwoude (voor diegene die dat niet weten, en dat gold voorheen ook voor mijzelf: dat ligt in Noord-Holland, iets boven Alkmaar).

Het was op voorhand duidelijk dat het Messemaker-team geen hoge ambities voor dit kampioenschap zou hebben en dat in dit geval het deelnemen (en het dagje gezellig samen op pad) belangrijker was dan het winnen. Niettemin wist het team toch nog drie van de zeven wedstrijden te winnen, het team eindigde uiteindelijk 25e in een deelnemersveld van 40 teams.

Van de Messemaker-spelers deed vooral Wessel het goed met een score van 5,5 uit 7 (op bord 3). Boaz had het op bord 1 zwaar en kwam niet verder dan 2 punten, hetzelfde gold voor de nog jonge Timo op bord 4. JoŽl deed het op bord 2 heel verdienstelijk met 4 punten. Tussen de ronden door was er genoeg vertier en daarom hadden de jongens zich op deze lange dag prima vermaakt.

Voor gedetailleerde uitslagen zie de toernooisite: www.winterkoning.org

Peter Scheeren