Verslag kloksimultaan tegen de B-Jeugd

Door Peter Ypma

Mohammed

Afgelopen maandag mocht ik het opnemen tegen mijn eigen pupillen. Het leidde tot een vijftal interessante Ún leerzame partijen. Als eerste was de partij tegen Mohammed klaar. We kregen een enorm gesloten stelling - de pionnen op de a tot en met de f-lijn stonden tegen elkaar. De dame van Mohammed stond echter aan de verkeerde kant van dit hekwerk gevangen. Deze werd dan ook ingesloten en zo won ik de partij.

David, Derek en Mathijs

Vlak daarna wist ik David een toren afhandig te maken met behulp van een vervelende penning. De de andere 3 partijen duurden tot het eind. Derek verloor op een gegeven moment een pion, waarna hij nog goed verdedigde, waardoor ik nog wat techniek moest tonen. Mathijs verdedigde ook goed, maar hij miste zijn zwartveldige loper in de verdediging. Doordat deze ontbrak kon ik met een verrassend sterk paard zijn stelling binnendringen met winst tot gevolg.

Liam

Ondertussen was Liam een gewonnen stelling tegen mij aan het uittikken. Ik had in de opening mij laten trucen, waardoor ik een zeer belangrijke pion verloor. Naast de pion viel daarmee ook mijn stelling uit elkaar. Ik wist nog te ontsnappen naar een eindspel met toren en loper tegen dame, maar Liam tikte dit uiteindelijk toch netjes uit.

Uitslagen:

1. Liam Vrolijk      1 (goed gedaan Liam)
2. Mohammed Moussane 0
3. Derek Zuurmond    0
4. Matthijs Borst    0
5. David Avedissian  0