Wisselende resultaten voor Messemaker-jeugdteams in Ron de Jong Groene Hart Cup

Op de tweede speelavond van de Ron de Jong Groene Hart Cup, op vrijdag 21 november, was Messemaker gastheer voor 16 van de 32 teams, waaronder de drie eigen Messemaker-teams. Messemaker 1 deed het uitstekend: na de degradatie van vorige keer uit poule 1 werden zij deze keer in poule 2B eerste en promoveren daardoor weer terug naar poule 1.

Het tweede Messemaker-team had het zwaar in klasse 3B en werd laatste, zij mogen het volgende keer in de vierde klasse proberen. Messemaker 3 speelde al in die vierde klasse en deed het met een tweede plaats heel goed.

Peter Scheeren

De jeugd aan het werk!Messemaker weer met drie jeugdteams aanwezig in Ron de Jong Groene Hartcup


Vrijdag 31 oktober is voor de 15e keer de Ron de Jong Groene Hartcup van start gegaan. Zeven avonden lang mogen jeugdteams (viertallen) van schaakverenigingen uit de Groene Hart regio de degens met elkaar kruisen.

Op de eerste speelavond waren alle 32 (!) teams bijeen gekomen in Spijkenisse. Daar waren ook drie teams van Messemaker bij. Mede doordat de sterktse jeugdspelers van Messemaker dit niveau ontstegen zijn en daarom niet meer meedoen, had het eerste team het zwaar in Poule 1. Weliswaar wist het team na twee kansloze nederlagen de laatste ronde nog krap te winnen, maar toch degradeert het team naar poule 2. Messemaker 2 en Messemaker 3 deden het daarentegen in Poule 2B resp. 4B verdienstelijk en wisten zich beide te handhaven.

De volgende speelavond is op 21 november, alle drie de Messemaker-teams spelen dan thuis.

Peter Scheeren

RSB voorzitter Angelo Ayala aan het werk voor de jeugd. Chapeau!!