Ed Roering tweede bij het Open Kampioenschap van Woerden
Proficiat Ed

Van Ed kreeg ik onderstaand bericht:

In het kort kan ik er het volgende over zeggen. In ronde 1 had ik een gemakkelijke overwinning op Pia met wit. Dat mocht ook wel op grond van de 600 ratingpunten verschil.

In ronde twee tegen 1700 met zwart. Ik kreeg meteen voordeel en net toen ik objectief mijn voordeel weggaf blunderde hij. In ronde drie tegen een speler met 1800, met wit. Hij had lang niet geschaakt en dacht daardoor telkens lang na. Na 15 zetten had hij al weinig tijd meer over en dat deed hem de das om. In de laatste ronde wist hij trouwens bijna Schroer te verslaan. Hij stond gewonnen, maar had lange tijd maar 1 minuut over, + 10 seconden per zet. Uiteindelijk werd hem dat fataal en werd ik tweede, in plaats van eerste.

In ronde vier met zwart tegen Schroer. Ik offerde een pion om zijn koning in het midden vast te houden, maar kreeg dankzij zorgvuldig spel van Marcel net onvoldoende tegenkansen. Gegokt en verloren... Jammer, wanr Marcel won uiteindelijk al zijn partijen. In ronde vijf tegen een bijna 1800-speler. Ik kreeg snel voordeel, maar hij bleef goed verdedigen. Uiteindelijk kreeg ik hem pas in de uiterste tijdnoodfase op de knieen, met slechts seconden op de klok.

In de zesde ronde tegen Ed Oosterlaken, mijn eeuwige tegenstander van Kijk Uit. Ik heb een enorme plusscore tegen hem en ook dit keer wist ik in een mooie partij met zwart te winnen. Ed heeft inmiddels trouwens ruim 2030 als rating.

In de laatste ronde tegen een 1900-speler met wit. Er kwam een bekende stelling voor mij op het bord, waamee ik extern ook ooit won zonder te hoeven nadenken tegen een 2200-speler. Mijn tegenstander speelde het nu beter en nadat ik een keer de beste zet miste werd het nog even spannend. Uiteindelijk won ik toch vrij gemakkelijk en kon ik naar Schroer gaan kijken, die dus nog in grote problemen kwam. Omdat hij uiteindelijk toch won werd ik tweede met 6 uit 7, een punt achter de kampioen en een punt voor nummer 3. Een TPR van 2200 en ik schat een elowinst van 15 punten.

Ab