Op (werk)bezoek bij Houtman Aannemingsbedrijf,
Hoofdsponsor 18e Open Schaakkampioenschap van Gouda op 4 september 2010

Wie is Gert Houtman eigenlijk? Op onze website staat weliswaar een OK-aankondiging met een link naar de website van zijn bedrijf, maar ook hierop kan je niet door de opvallende facade van het moderne gebouw heen kijken. Op dus naar de Marconistraat 29 om het Gert Houtman dan maar zelf te gaan vragen, en onze* waardering uit te spreken voor zijn support.

Eenmaal binnen ervaar je onmiddellijk wat hier gebeurt, want aan de fraaie fotoreeks van wapenfeiten aan de muren ontkomt niemand. Een bouwaannemingsbedrijf pur sang, dat stevig gestut wordt door haar drie specialistische werktakken: Aanneming Nieuwbouw en Onderhoud, Projectontwikkeling, en het Timmerbedrijf voor dakkapellen, kozijnen, en andere soorten maatwerk. Kortom een bedrijf dat uitstraalt dat jouw opdracht in goede handen is.

De 40-jarige directeur Gert Houtman vertelt verder dat het bedrijf zo'n 14 jaar geleden vanuit het Alphense in Gouda is neergestreken. Met inmiddels al 50 werknemers, en een gemiddelde jaaromzet van zo'n 12 miljoen euro, wordt een grote regio in West-Nederland bestreken. Sindsdien heeft Houtman al bij vele vaste partners/opdrachtgevers naam en faam kunnen opbouwen, waaronder ook bij grote landelijke retailers.

Hoewel de achternaam zou doen vermoeden, is Houtman geen familiebedrijf. Vader Houtman was dus geen grondlegger, maar was wel zeer handig in het bouwambacht en bekwaam in bouwtechnische zaken. Hij werd later Technisch Directeur bij een Woningbouwvereniging. Het technische talent heeft hij echter wel aan zijn zoon doorgegeven. Of er dan opvolging uit zijn eigen gezin staat aan te komen? Lachend, niet ondenkbeeldig zullen we maar zeggen.

Bezoekers waren Ab Scheel, voor foto/video-opnamen, en deze schrijver met slechts een pen,

Wil Woudenberg
Klik op diavoorstelling voor het fotoalbum!