Open Jeugdkampioenschap van Gouda 2016

Het Open Jeugdkampioenschap van Gouda werd zoals elk jaar ook nu weer tegelijk en in dezelfde zaal gespeeld als het Open Kampioesnchap Gouda voor volwassenen. De allersterkste jeugd verkiest vaak deelname aan het volwassenentoernooi, maar dit jaar waren er toch 17 jeugdspelers in de oudste categorie (categorie AB, t/m 20 jaar) die de voorkeur gaven aan het Jeugdkampioenschap.Samen met de jongere jeugd waren er in totaal 52 jeugdspelers in het OJK Gouda. Dat waren er iets minder dan voorgaande jaren, mogelijk veroorzaakt doordat het Nederlands Snelschaakkampioesnchap voor de jeugd eveneens op deze dag werd gehouden (in Almere). Niettemin was het Goudse toernooi ook dit jaar weer erg geslaagd.

In de sterk bezete AB-groep had zich behalve een zestiental 16-20 jarigen ook de 12-jarige Lucas Nguyen ingeschreven. Hij vond zichzelf vooraf kennelijk te sterk voor de eigen leeftijdsgroep. Dat bleek een juiste aanname, want hij wist de AB-groep te winnen met een score van 5,5 uit 7, een half punt meer dan de concurrentie. Lucas mag zich dus Open Jeugdkampieon van Gouda 2016 noemen!

Maar ook in de andere groepen werd hard gestreden om de prijzen. De C-groep werd uiteindelijk gewonnen door Pascalle Monteny, de D-groep door Jie-Ren Tjin A Lien, de E-groep door Jesse van Dongen en de FGH-groep (met daarin de jongste pupilen) door Joep Westerhof. Ook voor de niet-prijswinnaars was er een aandenken. Tussen de ronden door kon de jeugd zich, mede dankzij het mooie weer, uitleven op het schoolplein van gastheer De Goudse Waarden. Zodoende had iedereen een leuke dag gehad.

 

https://lh3.googleusercontent.com/uWkEq1Dh2Hx711CR1_VIGYoELVm4vy3Cr-luZyOiaNX_rg5_JG4ZiWReq-3nhK5jUuSF3PI-jaUK=w1024-h680-no

Lucas Nguyen (12): Open Jeugdkampioen van Gouda 2016