Ricardo Klepke winnaar HaloteC RSB Grand Prix van Gouda 2013

Hoofdsponsor Cor Verkade feliciteert Ricardo en overhandigt de bijbehorende prijs.
Open Jeugdkampioenschap van Gouda weer een groot succes

PETER SCHEEREN

Parallel aan het "grote" Open Kampioenschap van Gouda vond op dezelfde locatie weer het Open Jeugdkampioenschap van Gouda plaats. De belangstelling hiervoor was dit jaar weer enorm: maar liefst 88 jeugdschakers uit de regio (maar ook uit andere delen van het land) hadden op deze zaterdag de weg naar Gouda gevonden. Daaronder vooral ook veel jonge kinderen: de jongste categorieŽn E (t/m 10 jaar) en FGH (t/m 9 jaar) waren in aantal deelnemers in de meerderheid t.o.v. de oudere kinderen. Daarnaast waren er veel ouders en familieleden meegekomen om de kinderen langs de zijlijn aan te moedigen.

De kinderen waren ingedeeld in 5 leeftijdscategorieŽn. In elke categorie waren er drie prijzen te verdienen. Voor alle deelnemers was er daarnaast een aandenken, zodat ook de niet-prijswinnaars niet met lege handen naar huis hoefden te gaan.

Het toernooi telde mee voor de Grand Prix cyclus van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) en was het laatste toernooi voor de cyclus 2012-2013. Zodoende konden aan het eind van de dag meteen de eindstanden van de GP bepaald worden en werden ook hiervan de prijzen uitgereikt. Vandaar dat sommige kinderen met twee bekers naar huis gingen.

Verder had iedereen zich deze dag opperbest vermaakt en aan het eind sprak de organisatie de hoop uit om iedereen ook volgend jaar weer terug te zien bij het OK van 2014.