Gedeelde eerste plaats voor Robin Lecomte en Ricardo Klepke (R) in categorie A

Ruime belangstelling voor Open Jeugdkampioenschap Gouda 2012

Traditiegetrouw is er aan het begin van het nieuwe schaakseizoen op de eerste zaterdag van september het Open Kampioenschap van Gouda voor zowel senioren als jeugd. Zaterdag 1 september j.l. waren er daarom weer veel jeugdige schakers uit de wijde omgeving naar de speellocatie in Gouda (de Goudse Waarden aan de Kanaalstraat) gekomen. Sponsor van het toernooi was ook dit jaar weer Halotec.

De deelnemers streden in de verschillende leeftijdscategorieŽn om de beschikbare prijzen, maar voor de meeste was deelnemen belangrijker dan winnen en hadden zij gewoon een gezellige dag. Die gezelligheid werd nog vergroot door het mooie weer, waardoor er in de pauzes op het schoolplein uitgebreid gevoetbald en gespeeld kon worden.

Zoals de laatste jaren steeds meer gebruikelijk is, was het aantal deelnemers in de hoogste leeftijdscategorie (cat. A) beperkt, m.n. doordat veel sterkere en oudere jeugdspelers bij dit soort toernooien ervoor kiezen om bij de senioren mee te doen. Om die reden waren de leeftijdsgroepen A en B gecombineerd. Door de ruime belangstelling in de andere leeftijdscategorieŽn telde het totaal aantal deelnemers desondanks op tot iets meer dan 80.

Het toernooi verliep verder zonder incidenten zodat aan het eind van de dag de prijzen konden worden uitgereikt. Aangezien dit toernooi de eerste is in de Grand Prix cyclus van de RSB, was hier tevens ook de prijsuitreiking van de Grand Prix van afgelopen seizoen. Zodoende kon er een imposante rij van bekers uitgereikt worden aan het eind van de dag (voor de hoogste leeftijdscategorieŽn waren er geldprijzen). Daarnaast was er voor alle deelnemers een aandenken aan het toernooi.

Zodoende kon iedereen aan het eind van de dag vermoeid maar tevreden huiswaarts keren.

Peter Scheeren