U bevindt zich hier: Verslag


V.l.n.r.: Peter, Henk-Jan, Liam, Kevin, Bernard en Wouter

 • 06-06: Gebroeders Evengroen beiden ten onder in 3e ronde Adolescentenkampioenschap
  In de derde ronde van het Adolescentenkampioenschap trok Peter Ypma fel van leer tegen Henk-Jan Evengroen met het koningsgambiet. In een wilde partij met de witte koning op e2 en de zwarte koning op d8 speelde Henk-Jan het met zwart onnauwkeurig waardoor wit de overhand kreeg en uiteindelijk in 18 zetten de partij wist te winnen.
  Heel anders en rustiger verliep de partij van Bernard Evengroen tegen Liam Vrolijk. Daar ging het tot zet 28 ongeveer gelijk op, maar toen offerde Bernard met wit de kwaliteit en werd het even spannend. Met degelijk spel wist Liam echter het wotte initiatief op te heffen en in het eindspel de partij naar zich toe te trekken.

 • 30-05: Jeugd slaat toe in 2e ronde van Adolescentenkampieonschap
  In de 2e ronde hebben de jongste deelnemers, Liam en Kevin, allebei gewonnen van hun oudere (meer ervaren) tegenstanders. In de partij tussen Kevin en Peter ging het lange tijd gelijk op, maar in een verwoede poging om op winst te spelen vergiste Peter zich en kreeg Kevin goede kansen in een viertoreneindspel. Bekwaam voerde hij dat vervolgens tot winst.
  Ook de partij tussen Henk-jan en Liam ging lange tijd min of meer gelijk op, hoewel Henk-Jan met wit moest oppassen dat hij niet met een slechte loper zou blijven zitten. Op zet 18 had met met de doorbraak d4-d5 dit probleem kunnen oplossen, maar hij verzuimde dit te doen. Op zet 34 deed hij dit alsnog, maar toen was het verkeerd en koste dit een stuk. Ook Liam voerde de stelling vervolgens bekwaam tot winst.

 • 23-05: Kevin verslaat Wouter in vlot aanvalspartijtje
  Kevin kreeg in zijn eerste partij voor het Adolescentenkampioenschap tegen Wouter een sterke koningsaanval en wist al in 22 zetten te winnen. De partij is te vinden in de Partijenrubriek.

 • 09-05: Peter Ypma wint vooruitgespeelde partij tegen Liam in Adolescentenkampioenschap 2016
  Peter Ypma heeft op maandag 9 mei zijn eerste partij voor het Adolescentenkampioenschap vooruit gespeeld tegen Liam en heeft deze gewonnen. Daarmee heeft de titelhouder van 2015 meteen zijn ambities voor dit kampioenschap neergezet. De partij telt overigens ook mee voor de interne competitie. De eerstvolgende partij staat op 23 mei op het programma, dan speelt Kevin tegen Wouter.