U bevindt zich hier: Informatie

Fotocollage deelnemers Adolescentenkampioenschap van Messemaker 2016

Officieus Adolescentenkampioenschap van Messemaker 2016 in de maanden mei en juni

In de maanden mei en juni spelen de sterkste jeugdspelers en adolescenten van Messemaker (leeftijd tot 25 jaar) een trainingszeskamp. Deze zeskamp vindt plaats onder de naam "Adolescentenkampioenschap van Messemaker". De wedstrijden worden gespeeld op maandagen in mei/juni in het clublokaal van Messemaker: BBC De Hoog, Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b, 2801 SB Gouda. Tijdstip is telkens van 19.00-21.00 uur.

De deelnemers zijn:


Peter Ypma (rating: 2244):
Speelde in de afgelopen jaren op een van de topborden van Messemaker 1. Werd samen met het team kampioen in de 2e klasse KNSB. Is nog volop in de race voor het "gewone" clubkampioenschap van Messemaker. Won vorig jaar het adolescentenkampioenschap met een 100% score.


Henk-Jan Evengroen (rating 2182):
Speelt ook al enkele jaren in het eerste team van Messemaker, werd vorig jaar 2e in het adolescentenkampioenschap.


Liam Vrolijk (rating 2159):
Wordt tijdens het toernooi 14 jaar en is daarmee de jongste deelnemer. Werd onlangs voor de derde maal op rij Nederlands Jeugdkampioen in zijn leeftijdscategorie. Speelt ook al twee jaar in het eerste team van Messemaker. Zal gezien zijn leeftijd naar verwachting in de komende jaren nog flink in speelsterkte toenemen.


Kevin Ngyuen (rating 2091):
Is met zijn leeftijd van 15 jaar het andere toptalent binnen de club. Werd onlangs tweede in het Nederlands Jeugdkampioenschap tot 16 jaar en mag daardoor - net als Liam - deelnemeen aan het Europees Jeugdkampioenschap in zijn leeftijdscategorie.


Bernard Evengroen (rating 1898):
Is net jeugdspeler af, vertegenwoordigde Messemaker (samen met o.a. Liam en Kevin) in de Meesterklasse A van de landelijke jeugdclubcompetitie en scoorde daar zeer goed. Speelde de afgelopen jaren verder weinig bij Messemaker maar is van plan om volgend seizoen weer actief bij de club te gaan spelen.


Wouter Schönwetter (rating 1876):
Speelde afgelopen seizoen in het tweede team van Messemaker en werd met dat team kampioen van de RSB. Is een trouwe bezoeker van de interne competitie en staat bekend als een "taaie" speler waar ook de andere adolescenten zeker rekening mee moeten houden.